Bijzondere Jubileum-Libellenexcursie

Bijzondere Jubileum-Libellenexcursie

11 juni 2022 - 11 juni 2022
9.00 uur - 16.00 uur

Ga op 11 juni mee met de libellen deskundige van de Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ en ontdek de rijkdom aan libellen in het Woldlakebos.

In dit bos, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden, is een ongekende hoeveelheid libellen te bewonderen, zowel qua aantallen als soorten. Inmiddels zijn hier al meer dan 50 soorten libellen en juffers waargenomen, waaronder veel zeldzame zoals de Gevlekte en Sierlijke witsnuitlibel, Gevlekte glanslibel en Noordse winterjuffer. Het is daarmee één van de meest libellenrijke gebieden van heel Europa! Het gebied bestaat uit vochtige bossen, petgaten en moeras en is goed ontsloten middels wandelpaden.

Het vertrek is om 9.00 vanaf marktplein Staphorst, en naar verwachting ben je daar uiterlijk 16.00 weer terug. De wandeling zelf duurt ongeveer 4 uur, en eindigt bij de vogelkijkhut in Wetering-Oost, waar de auto’s staan. Neem zelf verrekijker, fototoestel, laarzen, en lunch/drinken mee. Deelname is gratis, maar aanmelden vooraf is noodzakelijk. Geef ook aan of je met de auto komt en met hoeveel personen, voor eventueel carpoolen.

Opgeven bij Martijn Bunskoek (werkgroep insecten NBVIJS) via insecten@nbvijs.nl 

Terug naar agenda

Bijzondere Jubileum-Libellenexcursie

Markt, Staphorst, Netherlands