Bescherm de wilde narcis in uw tuin

Bescherm de wilde narcis in uw tuin

6 maart 2020
13.00 uur - 15:30 uur

Dorpshuis De Schalle, Nieuweweg 27, 7948 AA Nijeveen

De wilde narcis, ook wel Drentse Paosbloem genoemd, is een inheemse bollensoort, die oorspronkelijk in Drentse beekdalen te vinden was en daarna werd geïntroduceerd op Drentse boerenerven. Echter, in de loop der jaren is de soort zeldzaam geworden en actie is nodig om deze karakteristieke bloem te behouden. Helpt u mee om de wilde narcis in uw tuin te beschermen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op vrijdag 6 maart in Nijeveen. 

Landschapsbeheer Drenthe en de provincie Drenthe zijn in 2019 gestart met het project in Schoonebeek en in Nijeveen. In in 2020 komt er een vervolg in de dorpen Nijeveen en Wapserveen. (Boeren)erven zijn in de loop van de tijd veranderd naar een meer modern erf, worden heringericht en intensiever onderhouden en dit heeft negatieve consequenties voor de wilde narcis. De wilde narcis lijkt op de gekweekte variant van de narcis, de trompetnarcis, en dat helpt uiteraard niet mee bij het behoud. Met het project willen de provincie Drenthe en Landschapsbeheer Drenthe de wilde narcis onder de aandacht brengen bij erf-eigenaren, groeiplaatsen in stand houden en partners stimuleren de soort te herintroduceren op erven en in half natuurlijke hooilanden en beekdalen. Tot slot wordt er een bollenbank opgericht waar wilde narcissen (tijdelijk) onderbracht worden.

Voorlichtingsbijeenkomst

Wilt u meer te weten komen over de wilde narcis en wat u voor deze bijzondere soort kunt doen? Landschapsbeheer Drenthe organiseert op vrijdag 6 maart een voorlichtingsbijeenkomst in Nijeveen. Ook geïnteresseerden uit het projectgebied Wapserveen zijn van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst komt u meer te weten over het project, de wilde narcis en krijgt u tips wat u zelf kunt doen. Tijdens een korte route laten de deskundigen de wilde narcis zien zodat u het in de toekomst kunt herkennen. Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst? Dan is vooraf aanmelden verplicht en dat kan via de website

Terug naar agenda

Bescherm de wilde narcis in uw tuin

Nieuweweg 27, 7948 AA Nijeveen, Netherlands