NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

Een duurzaam leven begint dicht bij huis. Door slimme ontwerpen of aanpassingen van woningen is veel milieuwinst te boeken. Dit leidt bijvoorbeeld tot vermindering van het energiegebruik, het gebruik van gezonde bouwmaterialen, een betere ventilatie en een mooie groene en verkeersveilige woonomgeving.

Voor de Natuur en Milieufederatie Drenthe betekent duurzaam bouwen een zo verantwoord mogelijk gebruik van materialen, het verminderen van het energie- en watergebruik en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Kansen liggen niet alleen bij de nieuwbouw maar ook in de bestaande bouw. De meest uitdagende vorm is als daarbij gebruik gemaakt wordt van het Cradle to Cradle principe.

Er zijn in de provincie Drenthe al diverse ‘Duurzaam Bouwen’ projecten gerealiseerd. De Natuur en Milieufederatie Drenthe maakt deze en toekomstige projecten zichtbaar en toegankelijk.

Duurzame bouwtechnieken
Meer weten over de nieuwste milieuvriendelijke technieken en duurzame producten? Studenten van de TU Delft hebben in 2009 enkele onderwerpen voor u op ‘schrift’ gezet. Bekijk hier het overzicht.

DUBO in Drenthe
Bekijk hier een overzicht van de ‘Duurzaam Bouwen’ projecten in Drenthe.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF