NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
De Voetafdruk van Tynaarlo

De Voetafdruk van Tynaarlo

VoetafdrukTynaarlo-vierkant-01Bouw mee aan het Dorp van de Toekomst

De gemeente Tynaarlo wil met haar Duurzaamheidsvisie 2015-2025 ‘Het Dorp van de Toekomst’ meer aandacht voor het thema duurzaamheid. De droom voor 2030 zijn 18 krachtige en zelfvoorzienende dorpen in Tynaarlo.

Iedere inwoner van de gemeente Tynaarlo kan hieraan bijdragen. Bijvoorbeeld door hun ecologische voetafdruk te meten. Hierdoor krijg je inzicht in de hoeveelheid land (mondiale hectares) die je jaarlijks gebruikt voor je eigen consumptie/leefstijl.

In mei 2016 start de gemeente Tynaarlo met de Voetafdruk. De gemeente wil in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Drenthe een jaar lang zoveel mogelijk deelnemers werven voor de test.

Interview met wethouder Miriam van Dijk van D66 (Voetafdruk 6,78 ha)
‘Het milieu is onze leefomgeving. Het is alles wat je ademt, wat je eet, wat je drinkt. Het is niet een standaard pakketje maatregelen; je kunt niet niet meedoen.’

Lees het gehele interview.

Interview met wethouder Theun Wijbenga
Wethouder Theun Wijbenga vulde de test al in om het startsein te geven. Zijn voetafdruk is 4,74 hectare: ‘Ik was blij verrast over deze score,’ vertelt Theun Wijbenga. ‘We hebben veel aanpassingen in onze woning gedaan. Het dak en de vloer geïsoleerd, spouwmuurisolatie aangebracht. En dat zie je dus goed terug in de scores.‘

Lees het gehele interview.

Nieuwsbrief voor deelnemers Tynaarlo
Deelnemers aan de Voetafdruktest van de gemeente Tynaarlo ontvangen komend jaar vier keer een nieuwsbrief. Deze bevat tips en activiteiten voor het verkleinen van je voetafdruk. Voor meer informatie kijk op www.tynaarlo.nl/voetafdruk.

Voor inspiratie kan iedereen kijken op www.voetspot.nl. De Ontmoetingsplek in Drenthe voor iedereen die groen en bewust wil leven met kleine voetafdrukjes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF