NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Water

Water

Gele plomp Voldoende water van de juiste kwaliteit is een eerste levensvoorwaarde voor mensen, planten én dieren. Een beter waterbeheer in de noordelijke provincies is een belangrijk speerpunt in ons werk. De belangrijkste actuele knelpunten zijn verdroging en vermesting.

Goed waterbeheer biedt veel kansen voor natuurontwikkeling en herstel van de rijkdom aan plant- en diersoorten. De Natuur en Milieufederatie Drenthe pleit voor een geïntegreerde aanpak van het waterprobleem. De waterschappen zijn daarin een belangrijke doelgroep én partner voor de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Beeldschoon water
Om het thema waterkwaliteit onder de aandacht te brengen van bestuurders, waterbeheerders en het publiek hebben we de afgelopen jaren het project Beeldschoon water ingezet. Op initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap heeft onderwaterfotograaf Willem Kolvoort de fascinerende Drentse onderwaterwereld in beeld gebracht. Dit leverde unieke beelden op. Deze hebben we op tal van manieren ingezet. Lees verder

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF