NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Tips van de onkruidcoach

Tips van de onkruidcoach

  • Voor het verwijderen van onkruid tussen de voegen van een terras of stoep is een simpel onkruidcoach 4 juni 2016aardappelschilmesje heel effectief.
  • Advies over het gebruik van een onkruidbrander: Stip het onkruid middenin de plant aan. Daarbij moet je het onkruid even laten ‘koken’ en vooral niet zwart laten ‘bakken’. Dit scheelt in het gebruik van gas (of elektriciteit) en het onkruid is de volgende dag afgestorven. Zeker als je de onkruidbrander aan het begin van een warme dag gebruikt.
  • Dek kale grond in de border af met een laag compost. Dit voorkomt het opkomen van onkruid en werkt als bodemverbeteraar.
  • Tip m.b.t. zevenblad:Pluk regelmatig de bladeren. Hiermee put je de plant langzaam uit, al krijg je zevenblad nooit helemaal weg. Probeer vooral niet om zevenblad er met wortel en al uit te halen. Dit werkt averechts. Je verstoort de grond en daar houdt zevenblad juist van. Er blijft altijd wel een stukje wortel zitten en de plant gaat dan juist weer flink groeien. Het blad van zevenblad kun je ook eten. Kijk voor lekkere recepten bijvoorbeeld eens bij Leah van het Bloemenpad.
  • Slakken in de moestuin? Leg rabarberbladeren neer. Slakken kruipen daar onder en tussen en de volgende dag kun je ze makkelijk wegbrengen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF