NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Pluk van de Pettefletprijs

Pluk van de Pettefletprijs

Pluk tussen de dieren copyright

Ook in 2015 reikten de Natuur en Milieufederaties, samen met Vroege Vogels, de Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs uit. Personen die zich inspannen voor behoud of groei van natuur en milieu, komen hiervoor in aanmerking. Hun initiatieven passen natuurlijk helemaal bij de acties van Pluk zelf: slim van opzet, creatief, ondeugend, effectief en eenvoudig uit te voeren.

De hoofdprijs was een geldbedrag van € 3.000,-, te besteden aan het initiatief. De winnaar werd bekend gemaakt in het programma Vroege Vogels.

Wie wordt de Drentse Pluk?
De Drentse Pluk kon een bedrag van € 500,- winnen en wordt genomineerd voor de landelijke finale.

De Drentse genomineerden 2015


godfriedwestenGodfried Westen – Z.O.E.N-tuinen in Bovensmilde
Godfried is een belangrijke motor voor de duurzame projecten in Bovensmilde en omgeving en heeft al heel veel ideeën gerealiseerd. Zijn nieuwste plan is het realiseren van de Z.O.E.N.-tuinen (Zorg, Ontmoeting, Educatie/ recreatie) en Natuur/milieu.), wat een uitbreiding is van de bestaande pluktuin De Groene Stap. Lees meer!

 

André Hardenbol – ‘Het Andere Hout’ Gieten
Sinds september 2014 is André Hardenbol gestart met zijn Het andere hout combibedrijf ‘Het Andere Hout’, een bedrijf in binnen- en- buiten meubels van duurzaam en gecertificeerd en lokaal hout. André heeft een bank ontwikkeld die als bank en picknikbank gebruikt kan worden. In één eenvoudige beweging wordt deze bank, picknikbank. Wanneer de bank in de verkoop komt en goed verkocht wordt, zal er vanaf april 2015 samenwerking worden gezocht met een dagbestedingsgroep binnen een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierdoor kan een deel van het  proces worden overgenomen als een zinvolle dagbesteding voor deelnemers met een beperking. Lees meer!

 

Grietje Loof – Realisatie Speelnatuur
Wilgenhutten struunhuus 2014112706Sinds 1 jaar heeft IVN een eigen onderkomen, het “IVN Struunhuus”, in het Steenbergerpark in Hoogeveen. Samen met de bewoners in deze wijk willen ze de natuurwaarde van het park naar een hoger niveau brengen, met de realisatie van Speelnatuur en een fantastische ontmoetingsplek in de natuur voor jong en oud.  Lees meer! 

 

 

Leah Groeneweg – Wildpluktuin Gasselternijveen
Het realiseren van een wildpluktuin in Gasselternijveen met educatieve waarde,  waar bezoekers, zowel kinderen als volwassenen, kennis kunnen maken met eetbare wilde planten zoals paardenbloem, brandnetel, vogelmuur en weegbree. Deze zogenaamde ‘onkruiden’ groeien overal om ons heen maar worden zelden op hun waarde geschat. Leah wil mensen bewust maken van de mogelijkheden van de eetbare wilde planten, en hun waardering voor de natuur ontwikkelen. Lees meer!

Adriaan van Buren – Tijdelijke inplanting gemeentegroen op braakliggende terreinen voor hergebruik
Tijdelijk groen combineren met tijdelijk leegstaande kavels, dat is het idee van Adriaan van Buren. Tijdelijk groen wordt vaak vernietigd, terwijl het aan de andere kant juist veel tijd kost om nieuw tijdelijk groen te kweken. Tevens zijn er veel leegstaande kavels te vinden, waarop dat tijdelijke groen zou kunnen doorgroeien, om vervolgens weer op een nieuwe nodige plek terug te plaatsen. Dit betekent besparing van grondstoffen (anders nodig voor de kweek en vernietiging) en gelijk een tijdelijk groen parkje voor de buurt, die er dan ook een stukje mooier uitziet. Lees meer!

 

Onder de stemmers verloot de Natuur en Milieufederatie Drenthe het boek Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Dit boek is beschikbaar gesteld door uitgeverij Querido.

 

De illustraties van Pluk van de Petteflet op deze website worden gebruikt met vriendelijke toestemming van Fiep Amsterdam bv / Fiep Westendorp Illustrations,www.fiepwestendorp.nlKijk hier voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF