NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Pluk van de Petteflet prijs 2013

Pluk van de Petteflet prijs 2013

 

In 2013 was de Drentse nominatie: het klimaatbos bij Hoogeveen
De aanleg van een educatief klimaatbos bij Hoogeveen was door de Natuur en Milieufederatie Drenthe genomineerd voor de landelijke Pluk van de Petteflet natuur- en landschapsprijs 2013. De nominatie werd beloond met een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 500,-, uitgereikt door de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma op Festival Groen Drenthe.

Het klimaatbos – ten noorden van Hoogeveen – zal de lokale uitstoot van CO2 compenseren. Inwoners kunnen bijdragen aan de financiering van het bos door de aanschaf van geboorte- of kinderbomen. Ook kan – dankzij de samenwerking met lokale reisbureaus – de CO2-uitstoot van een vliegvakantie worden gecompenseerd. Door deze aanpak, die zich richt op de lokale mogelijkheden, heeft de jury besloten de inzending te nomineren.

Daarbij heeft het klimaatbos ook een educatieve functie. Zo komt er een informatiepleintje/educatief speeltoestel waar iedereen kan lezen hoe hij zelf CO2-uitstoot kan beperken. Ook biedt het klimaatbos nieuwe natuur- en recreatiemogelijkheden. Door twee percelen met bos aan elkaar te verbinden ontstaat een netwerk waarlangs dieren en planten zich kunnen verplaatsen. Het klimaatbos is een initiatief van de Stichting Millenniumgemeente Hoogeveen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF