NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

 

Samen genieten van het donker. Tijdens een excursie op zoek naar uilen, bijvoorbeeld. Of door te wandelen door de toppen van de bomen van een donker bos. Of het (unieke) donker in de stad ervaren.

Met de Nacht van de Nacht vragen wij aandacht voor het behoud van duisternis, door mensen te laten genieten van de nacht. Op de laatste zaterdag van oktober organiseren we samen met vele vrijwilligers allerlei kleinschalige belevingsactiviteiten om de schoonheid van de nacht te ervaren en te wijzen op het belang van donkere nachten. Ook komen wij op voor het behoud van de donkere plekken in Nederland en gaan we de strijd aan met lichthinder.

In de Nacht van zaterdag 28 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties, voor de 13e keer de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht worden door het hele land weer honderden nachtelijke activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren.

Doet u als gemeente ook mee met de Nacht van de Nacht?

Voor gemeenten zijn er veel technische mogelijkheden om openbare verlichting structureel zo aan te passen dat er minder lichthinder optreedt. En ook kunt u laten zien dat u het belangrijk vindt om lichthinder tegen te gaan. Dooft u tijdens de Nacht van de Nacht ook de verlichting van openbare gebouwen? Of organiseert u een duistere activiteit in uw gemeente om aandacht  te vragen voor de schoonheid van de Nacht?

Vergeet dan vooral niet het ook bij ons te melden!
Door te laten zien welke partijen allemaal meedoen met de Nacht van de Nacht, kunnen we ook andere overtuigen van het belang van duisternis voor mens en dier. U kunt uw gemeente aanmelden via de website van de Nacht van de Nacht.

Save the date: 27 oktober 2018!!

 

Ambassadeurs van de Nacht: Govert Schilling en Vincent Bijloo

 

Govert Schilling roept op het licht uit te doen from NMUcommunicatie on Vimeo.

Vincent Bijloo roept op het licht uit te doen from NMUcommunicatie on Vimeo.

 

Terugblik Nacht van de Nacht

Wij maken het donker
Als opwarmer naar onze jaarlijkse Nacht van de Nacht 2015 hebben we zoveel mogelijk plekken verzameld in Drenthe waar het licht uit mag. De Natuur en Milieufederatie Drenthe heeft de meldingen verzameld en doorgeven aan de opgegeven bedrijven / instanties. Samen voor een donkere nacht. Lees meer.

Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van de Nacht van de Nacht 2016.

Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van de Nacht van de Nacht 2015.

Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van de Nacht van de Nacht 2014.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF