NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
André Hardenbol – ‘Het Andere Hout’ Gieten

André Hardenbol – ‘Het Andere Hout’ Gieten

 Genomineerd omdat:

In september 2014 gestart is met een eigen bedrijf. Foto 2 Het andere houtHij heeft een jaar sabbatical genomen met als doel een eigen bedrijf te beginnen in binnen- en- buiten meubels van duurzaam en gecertificeerd hout. Het bedrijf heet ‘Het andere hout’ en is gevestigd in Gieten. André heeft een bank ontwikkeld die als bank en picknickbank gebruikt kan worden. In één eenvoudige beweging wordt deze bank, picknickbank. De bank is gemaakt van 3 soorten gecertificeerd hout namelijk eikenhout, vuren en larixhout. Het larixhout is zelfs afkomstig uit de Drentse bossen, de provincie waar het bedrijf gevestigd is.

Doel

Het doel is een product te verkopen wat op meerdere manieren gebruikt kan worden. Door gebruik te maken van duurzaam geteeld hout, wordt het milieu minimaal belast. Omdat er hout uit de directe omgeving wordt gebruikt, is er sprake van een minimale CO2 uitstoot voor vervoer.

Door de bank zo te maken dat hij omgebouwd kan worden tot picknickbank, is er sprake van een besparing van materialen. Vooral handig voor mensen met een kleine achtertuin ( of een Torteltuin) of zelfs alleen een balkon.

De bank is dus slim gemaakt, en slim voor de gebruiker. Het is innovatief, het is door André gemaakt zodat het goed en vooral eenvoudig werkt. Het bankje is heel gemakkelijk in het gebruik en kan zelfs door een kind in één beweging worden omgebouwd. Bij het bankje wordt een beschrijving geleverd hoe het bankje kan worden omgebouwd tot picknickbank.

Foto 1 Het andere houtPlan van aanpak

Vanaf dit voorjaar komt dit bankje in de verkoop. Wanneer blijkt dat het goed verkocht wordt, zal er vanaf april 2015 samenwerking worden gezocht met een houtgroep binnen een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit is een dagbestedingsgroep. Hierdoor kan een deel van het  proces worden overgenomen als een zinvolle dagbesteding voor deelnemers met een beperking.

Zoals gezegd komen de materialen uit de directe omgeving van Drenthe, waar het bedrijf gevestigd is. Op facebook van Het andere hout staat een filmpje waarmee het product gepromoot wordt. Verder staat de bank op de website van Het andere hout. www.hetanderehout.nl

Door de verkoop betaalt dit bankje de materialen en arbeidsloon terug.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF