NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Zonne-energie

Zonne-energie

Zonnemarkt 2012_800 1

De zon is een rijke en schone energiebron. De vraag naar zonne-energie neemt de laatste jaren enorm toe. De Natuur en Milieufederatie Drenthe wil het gebruik en de opwekking van zonne-energie graag stimuleren. Hiervoor organiseren we regelmatig bijeenkomsten of activiteiten voor diverse doelgroepen. 

Nog maar het begin
In de afgelopen jaren hebben veel mensen zonnepanelen gelegd. De prijs van panelen is dusdanig naar beneden gegaan dat panelen op de eigen woning binnen een jaar of acht kunnen worden terugverdiend. Ondanks dat er in de afgelopen jaren duizenden systemen zijn gelegd, staan we nog maar aan het begin van de toepassing. De markt van zonnepanelen is relatief nieuw en gevoelig voor geruchten. Om echt te versnellen is onafhankelijke kennisverspreiding en ondersteuning noodzakelijk. De Natuur en Milieufederatie ondersteunt collectieve trajecten via het Servicepunt Energie Lokaal.

Zon zoekt Drent (m/v)
De Natuur en Milieufederatie Drenthe gaat samen met de provincie en gemeenten voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Hiervoor voeren wij samen de campagne ‘Zon zoek Drent’. Kijk voor meer informatie op de website: zonzoektdrent.nl.

Aanbieders zonne-energie
Als u geïnteresseerd bent in zonnepanelen, dan vindt u een breed scala aan aanbieders. Om u een beetje op weg te helpen, hebben we de namen van een aantal Drentse aanbieders voor u geselecteerd. Naast deze zijn er natuurlijk nog vele ander aanbieders in Nederland en daarbuiten.

Link: Overzicht van installateurs en aanbieders zonnepanelen

 

Flyer met tips over individueel of collectief aanschaffen zonnepanelen 
Bent u ook nieuwsgierig of zonnepanelen iets voor u zijn? Wij zetten de benodigde stappen graag voor u op een rij. Download onze flyer over de aanschaf van zonnepanelen (pdf).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF