NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Energieneutraal wonen of verbouwen

Energieneutraal wonen of verbouwen

Wilt u energieneutraal wonen of verbouwen? Dan helpen we u graag. Het is namelijk ons doel dat héél Drenthe energieneutraal woont in 2040. Deze doelstelling sluit aan op het klimaatakkoord, waarin we samen hebben afgesproken onze CO2 uitstoot te verkleinen en het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. We willen wereldwijde klimaatverandering afremmen en het risico op aardbevingen verkleinen. 

De Natuur en Milieufederatie Drenthe zet zich in voor een versnelling van de energietransitie. Door mee te werken aan de Regionale Energie Strategie (RES) en door inwoners van Drenthe te stimuleren en te informeren over energieneutraal wonen. In het samenwerkingsverband van het Drents Energieloket zorgen we met campagnes voor bewustwording over het belang van energiezuiniger en energieneutraal wonen. Inwoners kunnen met hun vragen terecht bij het Drents Energieloket voor een onafhankelijk advies.

Maak je woning energieneutraal

Hoe kan je jouw woning energieneutraal maken? Dan is het belangrijk eerst te definiëren wat energieneutraal wonen is en hoe je dit kunt bereiken. Lees hieronder wat wij onder energieneutraal wonen verstaan en hoe je in stappen naar een energieneutrale woning kunt gaan. Heb je vragen, dan kun je terecht bij ons Drents Energieloket.

Spouwmuurisolatie bij een nieuwbouwwoning.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF