NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Hennep to House

Hennep to House

Hennep isolatie_Hempflax_400De Natuur en Milieufederaties van Drenthe en Groningen hebben met het project Hennep to House hennep isolatie als duurzaam bouwproduct op de Noord-Nederlandse kaart gezet.

In de bouw wint het gebruik van duurzame bouwmaterialen aan terrein, maar naar onze mening moet daar nog een tandje bij. Hennep isolatie is daarbij één van de veelbelovende materialen. Door met hennep te isoleren bespaart de woningeigenaar niet alleen energie. Bij de productie van het materiaal komt geen CO2 vrij (er wordt zelfs CO2 vastgelegd) en het is een regionaal product, verbouwd op eigen bodem.

Vezelhennep wordt in 2010 al op meer dan 1000 hectare in Groningen, Drenthe en Friesland verbouwd. De hennepplanten worden tot vezels verwerkt in Oude Pekela door het bedrijf HempFlax. Het produceren van de hennep isolatie matten uit deze vezels gebeurt op dit moment nog in Duitsland, maar wellicht in de toekomst ook vlak bij huis.

En dat is precies wat Hennep to House wil. Samen met Hempflax en diverse andere partijen is het marktpotentieel van hennep isolatie materiaal in kaart gebracht en hebben we de hele keten van dit lokaal geproduceerde, milieuvriendelijke isolatiemateriaal een duwtje in de rug geven.

De voordelen van Hennepisolatiemateriaal:

  • Hennepvezel isoleert goed en ademt
  • In de winter wordt warmte vastgehouden en in de zomer blijft het binnen koel
  • Het reguleert de vochtbalans in huis
  • Hennep isolatie matten verzakken niet
  • Hennep wordt regionaal op duurzame wijze verbouwd
  • Hennepplanten leggen tijdens de groei veel CO2 vast

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF