NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
CO2 reductie

CO2 reductie

De Natuur en Milieufederatie Drenthe zet zich in voor de vermindering van CO2 uitstoot bij bedrijven. In 2010 en 2011 hebben daarom meegedaan aan het landelijke project CO2 ambitie. Doel was om in alle provincies vermindering van CO2 uitstoot door bedrijven te realiseren, via stimulering van relatief gemakkelijk te nemen maatregelen.

Aanleiding was een al afgerond project in Zeeland waaruit bleek dat bedrijven ook buiten de meerjarenafspraken met de rijksoverheid graag werk willen maken van CO2- reductie.

In Drenthe hebben we in 2011 laten onderzoeken of de netto CO2 uitstoot door afvalverwerker Attero in Wijster verminderd zou kunnen worden. Dat bleek mogelijk door ook gras te gaan vergisten tot biogas in de grote vergister voor GFT die al in aanbouw was. De resultaten van het onderzoek hebben geleid tot het sluiten van een overeenkomst met Attero over de vergisting van berm- en natuurgras (het Grasakkoord). Door deze afspraken met Attero gaat de uitstoot van CO2 in Drenthe op termijn, naar verwachting, met bijna 5 miljoen kilo CO2 per jaar omlaag. Om de orde van grootte aan te geven : dit is 25 % van een gemiddeld zuivelbedrijf in Drenthe.

Groener drogen in Drenthe – november 2013
De Natuur en Milieufederatie Drenthe organiseert de bijeenkomst Groener drogen, over alternatieven voor de verwerking van voedergras. Lees verder

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF