NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Wat is het Servicepunt

Wat is het Servicepunt

Duurzaam Balinge

Duurzaam Balinge

De duurzaamheidsbeweging van onderop groeit hard, ook in Drenthe. Het enthousiasme is groot en de ambities hoog.

Het Servicepunt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe is er voor groepen die zelf bezig willen, of al bezig zijn, op het gebied van duurzame energieopwekking, energiebesparing of duurzaam leven. Of het nou gaat om het zelf opwekken van energie, duurzame mobiliteit organiseren (bijvoorbeeld een laadpaal voor elektrische auto’s in uw wijk), duurzaam voedsel produceren of energie besparen (bijvoorbeeld samen isolatie kopen).

Al sinds 2008 ondersteunt en adviseert het Servicepunt lokale initiatieven in Drenthe en werken wij samen met regionale en landelijke partijen op het gebied van energie en duurzaamheid. Het Servicepunt biedt een helpende hand aan startende groepen maar ook groepen die al ver op weg. Samen maken we het makkelijker.

Energiewerkplaats Drenthe

Speciaal voor initiatieven die zich bezig houden met energie, is er de Energiewerkplaats Drenthe. Binnen Energiewerkplaats Drenthe werken de volgende partners samen: Natuur en Milieufederatie Drenthe, Drentse KEI, Buurkracht, SEN (Samen Energie Neutraal) en de Hanzehogeschool Groningen (Onderzoeksgroep Energie en Gedrag van het kenniscentrum Energie). Het doel van de samenwerking tussen de deze partijen is om lokale energie initiatieven nog beter te stimuleren en te versterken bij het realiseren van hun ambities en projecten. Lokale initiatieven met vragen over bijvoorbeeld het oprichten van een energiecoöperatie of het opwekken en besparen van energie kunnen terecht bij de Energiewerkplaats Drenthe.

Handboek voor Postcoderoosprojecten
De postcoderoosregeling (de Regeling Verlaagd Tarief) is een van de manieren om mensen te laten investeren in en profiteren van zonne-energie. Maar zoals vaker het geval met belastingmaatregelen: het is niet de meest eenvoudige regeling. Om coöperaties en initiatieven op weg te helpen, is dit handboek gemaakt.

ECO-Oostermoer

ECO-Oostermoer


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF