Xandra van Zon

Xandra van Zon

Ik werk sinds maart 2015 als projectmedewerker bij de Natuur en Milieufederatie. In een vliegende vaart stapte ik op de trein van de campagne die Zon zoekt Drent heet. De organisatie van de bijeenkomsten in overleg met de betrokken gemeenten, het regelen van bedrijven voor de bijeenkomsten, het presenteren tijdens de informatieavonden en het allerbelangrijkste de boodschap op een goede manier overdragen op inwoners van Drenthe. Een mooie combinatie die me past als een goede jas.

Daarnaast ben ik sinds maart ook het gezicht achter het Drents Energieloket, een samenwerkingsverband van alle Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Het loket is bedoeld om inwoners verder te helpen met hun vragen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Mijn doel is dan ook om mensen te helpen van het kastje naar een oplossing in een tijd dat de bomen in het bos nog nauwelijks te ontwaren zijn voor veel mensen.

Als Brabantse ben ik jaren geleden neergestreken in het noorden en mijn hart verpand aan een woonboerderij in het Hunzedal.  Met mijn hart voor mens, dier en een groen milieu, zit ik hier op de juiste plek.

Profiel Xandra van Zon

Xandra van Zon

Adviseur Drents Energieloket