Petra van den Engel

Petra van den Engel

Ik verzorg de communicatie voor het Drents Energieloket met het doel om zoveel mogelijk woningbezitters in Drenthe te laten weten dat het Drents Energieloket er is voor een goed en onafhankelijk advies om energie te besparen of om duurzame energie te gaan opwekken. Ook verstrekken wij informatie over nieuwe ontwikkelingen en/of financiële regelingen op het gebied van energiebesparing, energieopwekking en duurzame verwarming. Graag help ik de Drent op weg naar een duurzame woning met lage energielasten om zo zijn/haar wooncomfort te verhogen. Bovendien draagt het bij aan een beter klimaat.

Ook houd ik mij bezig met het domein Voedzaam Drenthe. Met dit thema willen wij inwoners, bedrijven en boeren stimuleren naar een meer milieuvriendelijke voedselconsumptie en –productie. Zoals: meer plantaardig voedsel, lokaal inkopen, zo min mogelijk voedselverspilling en verbetering van de bodemvruchtbaarheid. Kortom samenwerken om de consument te voorzien van lokaal, gezond en duurzaam voedsel en om ondersteuning te bieden bij initiatieven, samenwerkingsverbanden en innovaties zodat deze omslag in de voedselketen kan plaatsvinden.

Mijn achtergrond is marketing en communicatie maar al bijna een decennium begeef ik mij in de dynamische wereld van de voeding. Begonnen met een praktijk voor voedingsadviezen, zoek ik nu vooral de verbinding op voor bewustwording van gezonde voeding. Zo ben ik actief in meerdere projecten zoals onder meer het stimuleren en geven van voedingslessen op scholen en het realiseren van een openbaar collectief voedselbos. In mijn functie bij het NMF Drenthe vind ik beide werelden terug.

Profiel Petra van den Engel

Petra van den Engel

Projectmedewerker Communicatie