September 2022: Presentatie Drents Perspectief 2050

Drents Perspectief 2050

September 2022

Jubileumevenement met o.a. Reinier van den Berg en Tommy Wieringa

Beeldmerk Drents Perspectief 2050: meisje kijkt met verrekijker in een landschap

Hoe zorgen we voor een mooi en duurzaam Drenthe in 2050? Dat is een ontzettend belangrijke en tegelijkertijd complexe vraag, die centraal staat tijdens ons 50-jarige jubileum. De keuzes die we nu maken, bepalen hoe onze provincie er in 2050 uitziet. Maar welke keuzes moeten we dan maken? Op vrijdag 30 september 2022 waren onder andere klimaatspreker Reinier van den Berg en schrijver Tommy Wieringa te gast tijdens het ‘Drents Perspectief 2050’ om mee te praten over deze vragen. Deelnemers volgden verschillende inspiratiesessies met interessante sprekers, legden onder het genot van een hapje en drankje nieuwe contacten én er was natuurlijk ruimte om eigen visies te delen.

Prikkelend programma

Natascha Kooiman (Kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel), Alex Datema (voorzitter BoerenNatuur) en Janneke Hoekstra (bestuurslid Land van Ons) gingen met het publiek in gesprek over het voedselsysteem van de toekomst. Met Tjisse Stelpstra (gedeputeerde Provincie Drenthe), Frans Rooijers (directeur CE Delft) en Felix van Hoften (auteur en econoom) blikten we vooruit naar het toekomstige energie- en economische systeem.

Reinier van den Berg (links) en Tommy Wieringa (rechts)
Reinier van den Berg en Tommy Wieringa (door Viviane Sassen) 

Gouverneurstuin als bruisend middelpunt

Een ideeëntheater in de Gouverneurstuin in Assen vormde het bruisende middelpunt van dit evenement. Vanuit daar werkten we samen met verschillende locaties, waaronder het Drents Museum, het Drents Archief en Landgoed Overcingel.

Landgoed Overcingel stond in het teken van water en landschap. Je bekeek daar de tentoonstelling ‘Veranderend landschap’ van fotograaf Sake Elzinga en bezoekers konden deelnemen aan het ontwerpatelier van de toekomst. In het Drents Archief blikten we terug op de natuur- en milieubeweging van de afgelopen 50 jaar.

Jubileumprogramma

Benieuwd naar de rest van de aangekondigde evenementen? Bekijk ons gehele jubileumprogramma hier.

Wil je per mail op de hoogte blijven van ons actuele jubileumprogramma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief ‘Ziezo!’.