Heel Drenthe Zoemt

Heel Drenthe Zoemt

Heel Drenthe Zoemt is hét platform voor biodiversiteit in de bermen en het boerenland van Drenthe. Door kennis te delen en te inspireren tot ecologisch beheer willen we de biodiversiteit behouden en vergroten. Zodat heel Drenthe ‘zoemt’ van de verschillende soorten flora en fauna.

Beleef de agrarische natuur in Drenthe

Wekelijks gaat een van onze ‘Natuurspotters’ op pad om verslag te doen. Om een blog te schrijven over één van de sprekende voorbeelden in het groen. Met Heel Drenthe Zoemt krijg je inzicht in wat er in het agrarisch landschap leeft en welke soorten een zetje in de rug kunnen gebruiken.

Goed bermbeheer

Bermen hebben een belangrijke functie in het buitengebied. In het steeds intensiever gebruikte agrarische landschap in Drenthe neemt hun belang als leefgebied en verbinding tussen leefgebieden voor planten en dieren alleen maar toe. Ecologisch bermbeheer kan in dit kader een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit in Drenthe. In de flyer goed bermbeheer hebben we onze aanbevelingen voor ecologisch bermbeheer op een rij gezet.

Inspiratie

Er zijn al tal van boeren, gemeenten en dorpen die hun bermen of boerenland ecologisch beheren. En dat levert prachtige voorbeelden op. Natuurlijk willen we dat er nóg meer initiatieven mee gaan doen, zodat heel Drenthe zoemt van de bloeiende bermen en weilanden. Daarom zetten we deze initiatieven graag in de spotlights. Benieuwd? Kijk vooral hier en laat je inspireren!

Ga naar de website van Heel Drenthe Zoemt

Meer weten over dit project?