Zuidwolde geeft Groen Licht! De Energiewinkel geopend

2 december 2013

Zuidwolde geeft Groen Licht! De Energiewinkel geopend

Zuidwolde Energiewinkel

Afgelopen vrijdag is De Energiewinkel in Zuidwolde feestelijk geopend, mede door gedeputeerde Rein Munniksma, Ook zaterdag, de eerste dag waarop de winkel geopend was, waren er al veel nieuwsgierigen die een kijkje in de winkel kwamen nemen en enthousiast werden over het bredere verhaal achter energiebesparing. “Soms zijn zonnepanelen het meest rendabel, maar soms is het rendabeler eerst het dak te isoleren en nog even door te sparen voor de panelen! Een open haard heel sfeervol, maar soms levert een pelletkachel 10 x meer rendement!”

Burgers kunnen in De Energiewinkel terecht met vragen over energiezuinige verlichting, maar ook over energiebesparing in het algemeen. De deelnemende partijen helpen u daar graag mee verder. De Energiewinkel is geopend op woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag en wordt gerund door Reestdalenergie, de lokale energiecoöperatie, en Ecodomus. Daarnaast zal  Ecoreest met het Slimmerik Energieloket aanwezig zijn om vragen over energie en energiebesparing met u op te pakken. De Energiewinkel is mede mogelijk gemaakt door de gemeente en door een sponsorbijdrage van Attero, die lokale energie initiatieven ondersteunt in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Winterprogramma
De komende tijd willen de partners van De Energiewinkel een winterprogramma organiseren, waarin (tijdens avonden of zaterdagochtenden) energiethema’s worden gepresenteerd, zoals moderne CV- ketels en de techniek daarachter, lichtbesparing in winkels en terugverdientijd van investeringen, soorten zonnepanelen of kachels met hogere rendementen. Daarnaast wil De Energiewinkel een platform zijn voor burgers met interesse voor energiebesparing. Bijvoorbeeld door ze uit te dagen met goede ideeën te komen voor excursies, zoals Attero, een duurzame woonwijk of een technisch interessant duurzaam project. Burgers met goede excursie-ideeën worden uitgenodigd deze te melden. De Energiewinkel zal dan de initiatiefnemer zijn bij de uitvoering ervan.

Heeft u nog meer ideeën om samen met anderen in uw buurt aan besparing te doen, kom dan langs en leg uw idee voor: Ecodomus kan u verder op weg helpen.

 

Kijk op onze duurzame initiatieven kaart voor meer informatie.