Zonnemarkt groot succes

4 juli 2012

Zonnemarkt groot succes

De Zonnemarkt in Assen, die afgelopen zaterdag werd gehouden bij de Nieuwe Kolk, was een groot succes. Zo’n 750 mensen lieten zich inspireren door zon en bezochten de diverse kramen van zonnepaneelaanbieders, kregen persoonlijk advies of volgenden één van de drie goed bezochte workshops van het Servicepunt. Niet eerder kwamen in Drenthe zoveel aanbieders van zonnepanelen en adviezen bij elkaar.

De Natuur en Milieufederatie Drenthe was organisator van de markt. Wij speelden hiermee in op de groeiende vraag naar zonne-energie. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in zonnepanelen om te kunnen voorzien in een deel van hun energiebehoefte. Voor particulieren is de terugverdientijd van zonnepanelen al zeer gunstig. De Zonnemarkt bood informatie voor mensen die individueel zonnepanelen willen aanschaffen en mensen die dit gezamenlijk met anderen willen oppakken. Het Servicepunt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe voorziet daarbij van advies en kennis.

Naast de grote interesse vanuit diverse groepen en individuen en het toenemende aanbod, is er ook een nieuwe subsidieregeling vanuit het Rijk. Vanaf 2 juli is het mogelijk 15% aankoopsubsidie te krijgen op zonnepanelen. Dit levert per huishouden een bedrag op van maximaal € 650,-.

Meer informatie
Hieronder kunt een u een foto-impressie zien van de Zonnemarkt. Wilt u zelf meer weten? U kunt contact opnemen met de Natuur en Milieufederatie Drenthe (servicepunt@nmfdrenthe.nl of 0592-311150).

Wilt u zelf zonnepanelen aanschaffen?
Wij hebben in een overzichtelijke folder de stappen en adviezen op een rij gezet. U kunt deze folder hier downloaden of gratis bestellen via info@nmfdrenthe.nl.

De Zonnemarkt werd mede mogelijk gemaakt door het Rabofonds van Rabobank Assen-Beilen.