Zon zoekt Drent in De Wolden

27 mei 2014

Zon zoekt Drent in De Wolden

Zelf zonne-energie opwekken?

Kom dan 10 juni naar de ‘Zon zoekt Drent-informatiebijeenkomst’ in het gemeentehuis in Zuidwolde

Op dinsdag 10 juni vindt een informatieavond plaats van de campagne ‘Zon zoekt Drent’ in het gemeentehuis in Zuidwolde van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop is vanaf 19.45 uur, start om 20.00 uur. De gemeente De Wolden, de provincie Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe willen met deze campagne samen zorgen voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de zonnelening van de provincie Drenthe. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen, de zonnecoaches en leveranciers.

Er zijn veel mensen met interesse in zonnepanelen. Ook zijn er middelen, regelingen en mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen te vergemakkelijken. De stap om daadwerkelijk tot aanschaf van panelen over te gaan, geeft echter vaak veel vragen en dillema’s. Daarom is de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de provincie en Drentse gemeenten gestart met de campagne ‘Zon zoekt Drent’. Onderdelen van de campagne zijn diverse bijeenkomsten waar de zonnekaart en de zonnelening worden toegelicht. Tijdens deze bijeenkomsten zijn ook ervaringsdeskundigen en de zonnecoach aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen verder op weg te helpen. Daarnaast is er een online forum op www.zonzoektdrent.nl.

De zonnekaart
Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart is te vinden op www.dewolden.zonnekaart.nl. Tijdens de bijeenkomst geeft MapGear een uitgebreide demonstratie van de zonnekaart.

Meer informatie
Iedereen is welkom op deze bijeenkomst op 10 juni in het gemeentehuis in Zuidwolde (Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde). Entree is gratis. Meer informatie vindt u op www.zonzoektdrent.nl. of www.dewolden.nl.