Zon zoekt Drent in Tynaarlo op 26 mei

26 mei 2014

Zon zoekt Drent in Tynaarlo op 26 mei

Op maandag 26 mei van 19.00 – 22.00 uur is er op het gemeentehuis in Vries een infomarkt over zonnepanelen. Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de financiële regelingen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen, de zonnecoach en leveranciers.

U bent van harte welkom!

Programma (eerste ronde, tweede ronde daarna nogmaals aangeboden): 
19.10 uur – welkom door wethouder dhr Theun Wijbenga
19.15 uur – presentatie over de zonnekaart MapgGear
19.30 uur – presentatie over financiële hulpmiddelen Provincie
19.45 uur – presentatie
20.00 uur – Dorp van de Toekomst – prof L. Dijkhuizen

Zonnemarkt
Speeddaten met zonnecoaches en ervaringsdeskundigen
Zonnekaart via MapGear
Diverse zonnepanelen en leveranciers
SNN met Energiecoach
Servicepunt Natuur en Milieufederatie Drenthe

Film
Roemers Odyssee, een bijzonder portret over duurzaam en zelfvoorzienend leven

Dorp van de toekomst
Eigen energie geeft kracht én zelfstandigheid. Dat is in essentie het droombeeld van professor Dijkhuizen, ambassadeur van het actieplan Duurzaamheid & Innovatie van Tynaarlo Verbindt! (economisch beleidsplan gemeente Tynaarlo). Hij licht het thema Dorp van de Toekomst toe in zijn presentatie.(Ook is hij beschikbaar voor een gesprek in de pauze!)

Lubbert Dijkhuizen is hoogleraar microbiële fysiologie aan het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB) en is wetenschappelijk directeur en medeoprichter van het Carbohydrate Competence Centre. Dit onderzoekscentrum werkt samen met partners in de industrie en het publiek aan de verwerving van hoogstaande kennis over de synthese en modificatie van koolhydraten, met als doel innovatie te stimuleren en een bijdrage te leveren aan een gezondere en meer duurzame samenleving. Professor Dijkhuizen wil zijn passie en kennis inzetten voor duurzame economische ontwikkeling in de gemeente Tynaarlo.