Zon zoekt Drent in Hoogeveen

1 april 2015

Zon zoekt Drent in Hoogeveen

Wilt u ook zelf zonne-energie opwekken?

Kom dan 16 april naar de Zon zoekt Drent-informatieavond in het gemeentehuis in Hoogeveen

Op donderdag 16 april vindt een bijeenkomst plaats van de campagne ‘Zon zoekt Drent’ 2015 in het gemeentehuis in Hoogeveen om 19.30 uur. De gemeente Hoogeveen, provincie Drenthe, SNN en de Natuur en Milieufederatie Drenthe willen met deze campagne samen zorgen voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de zonnelening. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan het Drents Energieloket, aan ervaringsdeskundigen en leveranciers.

De zonnelening
De gemeente Hoogeveen en de provincie Drenthe trekken in 2015 weer geld uit voor leningen aan inwoners, zodat die zonnepanelen kunnen kopen. Inwoners kunnen tegen een lage rente maximaal 7.500 euro lenen. De zonnelening wordt tijdens de avond verder toegelicht. Ook is SNN aanwezig om vragen te beantwoorden over de lening.

De zonnekaart
Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart is te vinden op www.Hoogeveen.zonnekaart.nl. Tijdens de bijeenkomst een uitgebreide demonstratie worden gegeven van de zonnekaart.

Drents Energieloket
Op www.drentsenergieloket.nl kun je terecht voor vragen over het energiezuiniger maken van je woning: Welke stappen kun je nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor? Heb je vragen, dan is het loket telefonisch en via e-mail te bereiken. Het Drents Energieloket voorziet je van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven. Tijdens de bijeenkomst op 16 april is de energieadviseur van het Drents Energieloket aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie
Iedereen is welkom op deze bijeenkomst op 16 april in het gemeentehuis in Hoogeveen (Raadhuisplein 24 in Hoogeveen). Entree is gratis. Meer informatie vindt u op www.zonzoektdrent.nl.