Zon Zoekt Drent in Assen

12 mei 2015

Zon Zoekt Drent in Assen

Woon je in Assen en wil je zelf zonne-energie opwekken?

Op dinsdag 19 mei vindt de bijeenkomst plaats van de campagne ‘Zon zoekt Drent’ 2015 in het provinciehuis in Assen, van 19.30 tot 21.30 uur. De gemeente Assen, provincie Drenthe, SNN en de Natuur en Milieufederatie Drenthe willen met deze campagne samen zorgen voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de zonnelening. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan het Drents Energieloket, aan ervaringsdeskundigen en leveranciers.

De zonnelening

De gemeente Assen en de provincie Drenthe trekken in 2015 weer geld uit voor leningen aan inwoners, zodat die zonnepanelen kunnen kopen. Deze zogenoemde zonnelening bestond ook al, maar het geld dat in 2014 beschikbaar was raakte al snel op. “We hebben vaak nee moeten verkopen en dat is natuurlijk vervelend. Vandaar dat het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten er meer geld voor uit te trekken”, aldus gedeputeerde Henk van de Boer. Inwoners kunnen tegen een lage rente maximaal 7.500 euro van de provincie en de gemeente lenen. De zonnelening wordt tijdens de avond verder toegelicht. Ook is SNN aanwezig om vragen te beantwoorden over de lening.

De zonnekaart

Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart is te vinden op assen.zonnekaart.nl. Tijdens de bijeenkomst zal een uitgebreide demonstratie worden gegeven van de zonnekaart.

Drents Energieloket

Op www.drentsenergieloket.nl kun je terecht voor vragen over het energiezuiniger maken van je woning: Welke stappen kun je nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor? Heb je vragen, dan is het loket telefonisch en via e-mail te bereiken. Het Drents Energieloket voorziet je van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven. Tijdens de bijeenkomst op 19 mei is de energieadviseur van het Drents Energieloket aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie

Iedereen is welkom op deze bijeenkomst op 19 mei in het provinciehuis in Assen, 19.30 tot 21.30. Entree is gratis. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Xandra van Zon, tel: 085-93 792 01 58 of e-mail: info@drentsenergieloket.nl.