Zon zoekt Drent in Coevorden

12 mei 2014

Zon zoekt Drent in Coevorden

Wilt u ook zelf zonne-energie opwekken?

Kom dan 19 mei naar de Zon zoekt Drent-informatieavond in het gemeentehuis in Coevorden

Op maandag 19 mei vindt een informatiebijeenkomst plaats van de campagne ‘Zon zoekt Drent’ in het gemeentehuis in Coevorden van 19.30 – 21.30 uur. Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de zonnelening van de provincie voor zonne-energie. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen, de zonnecoach en leveranciers.

De informatieavond is opgedeeld in twee rondes. Na de gezamenlijke aftrap om 19.30 uur, kunnen belangstellenden om 19.45 en 20.30 uur terecht in de Raadszaal voor een toelichting over het aanschaffen van zonnepanelen, de zonnekaart en de zonnelening. Ondertussen kan men ook de markt bezoeken met leveranciers of een persoonlijk gesprek voeren met de zonnecoach of een ervaringsdeskundige.

Er zijn veel mensen met interesse in zonnepanelen. Ook zijn er middelen, regelingen en mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen te vergemakkelijken. De stap om daadwerkelijk tot aanschaf van panelen over te gaan, geeft echter vaak veel vragen en dillema’s. Daarom is de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de provincie en Drentse gemeenten gestart met de campagne ‘Zon zoekt Drent’. Onderdelen van de campagne zijn diverse bijeenkomsten waar de zonnekaart en de zonnelening worden toegelicht. Tijdens deze bijeenkomsten zijn ook ervaringsdeskundigen en zonnecoaches aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen verder op weg te helpen. Daarnaast is er een online forum op www.zonzoektdrent.nl en heeft elk (gemeentelijk) loket voorlichtingsmateriaal beschikbaar om inwoners te helpen.

De zonnekaart
Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart is te vinden op www.coevorden.zonnekaart.nl. Tijdens de bijeenkomst zal MapGear een uitgebreide demonstratie geven van de zonnekaart.

De zonnelening
Drenthe wil voorop lopen in de overgang naar een duurzame energiehuishouding. Daarom heeft de provincie Drenthe een bedrag van 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld om het opwekken van zonne-energie te stimuleren. Dankzij de zonnelening kunnen particuliere woningbezitters tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken die gericht zijn op het opwekken van zonne-energie. Deze regeling en de bijbehorende voorwaarden worden tijdens de bijeenkomst op 19 mei toegelicht.

Meer informatie
Iedereen is welkom op deze bijeenkomst van 19.30 – 21.30 uur op 19 mei in het gemeentehuis van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden. Entree is gratis. Aanmelden gaat via bouwkavels@coevorden.nl onder vermelding van uw naam en het aantal personen.

Parkeren
Op maandagavond kunt u onbeperkt en gratis parkeren in Coevorden. Mocht er geen plek meer zijn bij het gemeentehuis, dan kunt u ook terecht op de Pampert, bij Sportpark De Pampert/zwembad Swaneburg. Via de loop-/fietsbrug loopt u door de Oosterstraat richting de Markt. Meer informatie vindt u op www.zonzoektdrent.nl.