Zon zoekt Drent binnenkort in Aa en Hunze, Assen, Coevorden en Tynaarlo

16 april 2014

Zon zoekt Drent binnenkort in Aa en Hunze, Assen, Coevorden en Tynaarlo

In navolging van Hoogeveen komt de campagne Zon zoekt Drent ook met bijeenkomsten naar de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Coevorden en Tynaarlo. Met de campagne wil de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de provincie Drenthe zorgen voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Inmiddels kunnen inwoners van de gemeenten Noordenveld, Hoogeveen, Assen, Midden Drenthe, Coevorden en Aa en Hunze, met de zonnekaart als hulpmiddel, al bekijken of hun dak geschikt is.

Zon zoekt Drent
Er zijn veel mensen met interesse in zonnepanelen. Ook zijn er middelen, regelingen en mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen te vergemakkelijken. De stap om daadwerkelijk tot aanschaf van panelen over te gaan, geeft echter vaak veel vragen en dillema’s. De campagne biedt daarom een pakket aan hulpmiddelen en ondersteuning om mensen verder op weg te helpen.

Zonnekaart voor steeds meer gemeenten online
Inmiddels kunnen inwoners van de gemeenten Noordenveld, Hoogeveen, Assen, Midden Drenthe, Coevorden en Aa en Hunze, met de zonnekaart als hulpmiddel, al bekijken of hun dak geschikt is. Voor de rest van Drenthe komt de kaart binnenkort online. Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk bespaart. Kijk op www.drenthe.zonnekaart.nl.

Vervolgbijeenkomsten zonnetour
De zonnetour krijgt een vervolg met bijeenkomsten in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Coevorden en Tynaarlo. Tijdens deze Zon zoekt Drent informatieavonden is er aandacht voor de zonnekaart en de zonnelening. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen, zonnecoaches en leveranciers. Iedereen is welkom op deze bijeenkomsten en de entree is gratis. Meer informatie vindt u op www.zonzoektdrent.nl.

Data

Bijeenkomst gemeente Aa en Hunze
De eerstvolgende bijeenkomst is op 22 april in het gemeentehuis in Gieten om 19.30 uur. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail met uw naam en het aantal personen te sturen naar: psloot@aaenhunze.nl. Ook is er een bijeenkomst op 6 mei in het provinciehuis in Assen om 19.30 uur.