6 mei Zon zoekt Drent in Assen

24 april 2014

6 mei Zon zoekt Drent in Assen

Wilt u ook zelf zonne-energie opwekken? Kom dan 6 mei naar de Zon zoekt Drent informatieavond in het provinciehuis in Assen. Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de zonnelening, een nieuwe lening van de provincie voor zonne-energie. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen, zonnecoaches en leveranciers.

Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart is te vinden op www.assen.zonnekaart.nl. Tijdens de bijeenkomst zal MapGear een uitgebreide demonstratie geven van de zonnekaart.

Dankzij de zonnelening kunnen particuliere woningbezitters tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken die gericht zijn op het opwekken van zonne-energie. Deze regeling en de bijbehorende voorwaarden worden op 6 mei toegelicht.

Iedereen is welkom op deze bijeenkomst op 6 mei in het provinciehuis in Assen. Entree is gratis.

Adres: provinciehuis Drenthe,  Westerbrink 1  Assen.

Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur