Wilt u ook zelf zonne-energie opwekken?

14 maart 2014

Wilt u ook zelf zonne-energie opwekken?

Kom op zaterdag 22 maart naar de informatiemiddag in de Energiewinkel Zuidwolde

De Energiewinkel in Zuidwolde organiseert zaterdagmiddag 22 maart een informatiemiddag over het opwekken van zonne-energie. In het kader van de campagne ‘Zon zoekt Drent’ van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en de provincie Drenthe kunnen bezoekers terecht voor technische, financiële en praktische vragen over zonne-energie. De middag in Zuidwolde wordt om 13.30 geopend door wethouder Henk Lammers van de gemeente Wolden en duurt tot ca. 16.00 uur.

Veel inwoners van de gemeente De Wolden willen graag hun energielasten verlagen. Eén van de manieren om dit te realiseren is door zelf zonne-energie op te wekken. Omdat over de mogelijkheden hiervan nog veel vragen bestaan, organiseert de Energiewinkel de informatiemiddag. De samenwerkende organisaties van de Energiewinkel hopen dat met deze middag de aanschaf en installatie van een zonne-energiesysteem voor inwoners van de Wolden een stuk gemakkelijker wordt.

Zon zoekt Drent
Vorige week is in Hoogeveen de campagne Zon zoekt Drent succesvol begonnen en krijgt nu in de Energiewinkel in Zuidwolde een vervolg. Met de campagne wil de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de provincie en gemeenten zorgen meer zonne-energieopwekking in Drenthe. Hiervoor organiseren zij een zonnetour door Drenthe. Aanleiding zijn de mogelijkheden van de zonnekaart en de zonnelening. Op www.zonzoektdrent.nl is meer informatie te vinden over de campagne.

Zonnecoach voor financiële en technische vragen
Tijdens de middag is informatie te verkrijgen over de technische aspecten van zonnepanelen en zonneboilers, maar ook over de dakhelling en dakruimte, die voor zonnepanelen van belang zijn.              Zonnecoach Anita Speelman van ‘Zon zoekt Drent’ zal aanwezig zijn om vragen hierover te beantwoorden. Naast alle technische aspecten kan zij bezoekers ook informeren over financiële aspecten, zoals de kosten en opbrengsten van zonnepanelen, de BTW-teruggave en de aanvraag van een nieuwe lening voor zonne-energie, de zonnelening. Ook is er informatie te verkrijgen over alle manieren van energie besparen; van led-lamp tot vloerisolatie.

Eindactiviteit Energiewinkel
Omdat de Energiewinkel, zoals gepland, op zaterdag 29 maart zijn poorten weer sluit, zal de ‘Zon zoek Drent-middag’ de laatste activiteit zijn. De Energiewinkel, een gezamenlijk initiatief van o.a. Ondernemersvereniging Zuidwolde, Gemeente de Wolden, Stichting Ecodomus, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en ReestdalEnergie heeft dan naar aanleiding van de renovatie van de Hoofdstraat, vier maanden gefunctioneerd als tijdelijk duurzaamheidscentrum.

De informatiemiddag begint om 13.30 in de Energiewinkel aan de Hoofdstraat 58 in Zuidwolde. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.