Zon zoekt Drent in gemeente Tynaarlo

7 mei 2014

Zon zoekt Drent in gemeente Tynaarlo

Ook zelf zonne-energie opwekken?poster zon zoekt drent tynaarlo

Kom dan 26 mei naar de Zon zoekt Drent-informatiemarkt in het gemeentehuis in Vries

Op 26 mei is de gemeente Tynaarlo aan de beurt. In het gemeentehuis in Vries vindt van 19.00 tot 22.00 uur een informatiemarkt plaats van de campagne ‘Zon zoekt Drent’. Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente en de zonnelening. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen, de zonnecoach en leveranciers.

Er zijn veel mensen met interesse in zonnepanelen. Ook zijn er middelen, regelingen en mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen te vergemakkelijken. De stap om daadwerkelijk tot aanschaf van panelen over te gaan, geeft echter vaak veel vragen en dillema’s. Daarom is de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de provincie en Drentse gemeenten gestart met de campagne ‘Zon zoekt Drent’. Onderdelen van de campagne zijn diverse bijeenkomsten waar de zonnekaart en de zonnelening worden toegelicht. Tijdens deze bijeenkomsten zijn ook ervaringsdeskundigen en de zonnecoach aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen verder op weg te helpen. Daarnaast is er een online forum op www.zonzoektdrent.nl en heeft elk (gemeentelijk) loket voorlichtingsmateriaal beschikbaar om inwoners te helpen.

De zonnekaart
Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart is te vinden op www.tynaarlo.zonnekaart.nl. Tijdens de bijeenkomst zal MapGear een uitgebreide demonstratie geven van de zonnekaart.

Meer informatie
Iedereen is welkom op deze bijeenkomst op 26 mei in het gemeentehuis in Vries. Entree is gratis.

Adres: Gemeentehuis Vries, Kornoeljeplein 1 Vries.

Tijd: 19.00 – 22.00 uur

Klik hier voor het uitgebreide programma