Wandel- en fietsroutes vertellen het verhaal van het landschap

9 september 2011

Wandel- en fietsroutes vertellen het verhaal van het landschap

Op vrijdag 9 september heeft gedeputeerde Rein Munniksma de landschapsverhalenroute Ruinerwold officieel geopend. Deze wandelroute vertelt het verhaal van het landschap in de omgeving van Ruinerwold. De Natuur en Milieufederatie Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap hebben deze route samen met bewoners ontwikkeld. Ook voor de omgeving van Gees-Meppen en Gasselternijveen zijn samen met bewoners landschapsverhalenroutes gemaakt.

De drie wandel- of fietsroutes vertellen het verhaal over de ontwikkeling van het landschap in de omgeving van Ruinerwold, Gees-Meppen en Gasselternijveen. Via video’s, fotos, geluidsfragmenten en teksten is meer te zien en te horen over de ontstaansgeschiedenis, historie en veranderingen in het landschap. Ook zijn de routes te downloaden.

Vanaf het voorjaar van 2012 kunt u de routes ook bewandelen of fietsen met een smartphone. Via een speciale app van het Drents Archief worden ze dan beschikbaar gesteld.

De landschapsverhalen worden op 11 september op verbeeldende wijze gepresenteerd tijdens de Drentse Landschapsproeverij op het terrein van vakantiepark Diana Heide in Amen. Daar kunnen bezoekers zich met al hun zintuigen onder laten dompelen in het Drentse landschap.

Bekijk hier de routes en de bijbehorende foto’s, video’s en teksten.