NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Vooraankondiging symposium Bestrijdingsmiddelen in het milieu

Vooraankondiging symposium Bestrijdingsmiddelen in het milieu

Samenwerken aan schoon water

Datum: Vrijdagmiddag 16 februari 2018
Locatie: Provinciehuis Drenthe

In het Drentse grond- en oppervlaktewater komen regelmatig te hoge concentraties bestrijdingsmiddelen voor. Bronnen zijn de intensieve land- en tuinbouw maar ook het stedelijk gebied.  Bestrijdingsmiddelen vormen een risico voor mens en natuur. Bovendien heeft Nederland zich onder meer verplicht om uiterlijk in 2027 de waterkwaliteit op orde te hebben.

Nederland heeft de mondiale duurzaamheidsdoelen (SDG) van de Verenigde Naties ondertekend en zich daarmee verplicht om voor 2030 relevante doelen te realiseren. Het gaat daarbij onder meer om de volgende doelen:

  • beschermen en herstellen van water gerelateerde ecosystemen;

  • duurzame consumptie en productie, waarbij de economische groei en de milieudegradatie ontkoppeld worden.

In dit kader organiseren wij samen met Women Engage for a Common Future (WECF) het symposium Bestrijdingsmiddelen in het milieu – Samenwerken aan schoon water. Tijdens het symposium informeren wij u over het voorkomen van bestrijdingsmiddelen in het Drentse water. Ook delen toxicologen Henk Tennekes en Martin van den Berg hun kennis over de risico’s van bestrijdingsmiddelen voor mens en natuur. Maar doel is vooral met elkaar in gesprek te gaan over hoe we gezamenlijk kunnen werken aan het terugdringen van het bestrijdingsmiddelengebruik en de verbetering van de waterkwaliteit. En vooral: welke rol kan een ieder, provincie, waterschap, waterleidingbedrijf, boer én burger, daarbij spelen?

Noteer de datum alvast. U kunt zich al aanmelden via dit aanmeldformulier. De officiële uitnodiging met meer informatie over het programma volgt. Wij begroeten u graag op 16 februari!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF