Vierde editie van het Klimaatstraatfeest op 11-11 van start!

12 november 2011

Vierde editie van het Klimaatstraatfeest op 11-11 van start!

SBS6-weerman Piet Paulusma heeft vrijdag 11 november, op de Dag van de Duurzaamheid, het startschot gegeven voor Het Nationale Klimaatstraatfeest. Deze campagne wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland.

Duizenden buren gaan de komende maanden aan de slag om zoveel mogelijk energie te besparen en daarmee één van de 500 straatfeesten te winnen. Dit jaar kunnen ook scholen, woningcorporaties en gemeenten deelnemen aan de campagne.

De landelijke aftrap vond dit jaar plaats bij de winnaars van vorig jaar, op het gezellige Beatrixplein in Bennebroek. Piet Paulusma heeft hier 500 gouden enveloppen veilig opgeborgen in een kluis. Deze enveloppen zijn bestemd voor de 500 allerbeste klimaatstraten van Nederland, die op 12 mei 2012 worden beloond met een spetterend straatfeest. De nummer 1 wint zelfs een Superstraatfeest met optreden van een bekende artiest.

“Vorig jaar waren wij de trotse winnaars van het Superstraatfeest en dat is dit jaar natuurlijk wéér ons doel”, vertelt Elvera die samen met haar man de kartrekker van het Beatrixplein is. “Ook zijn we gekozen als Gouden Ster-straat, wat betekent dat we als voorbeeld dienen voor andere straten in het land. Hopelijk steken we heel Nederland aan met ons enthousiasme! Het allerleukste aan het Klimaatstraatfeest is dat het ons als buren samenbrengt. We hebben een klusteam opgericht dat door de hele straat buren helpt om energie- en dus ook kostenbesparende maatregelen uit te voeren. Sinds het Klimaatstraatfeest heerst er veel meer saamhorigheid in de straat, drinken we wijntjes op het plein en wordt er regelmatig spontaan een barbecue georganiseerd. Gezelligheid alom!”

Drenthe
De provincie Drenthe heeft ook een Gouden Ster-straat die trots het voortouw neemt. Zo heeft de Heirweg in Balinge al heel wat op poten gezet. Kartrekker Ger Nobels heeft op vrijdag 11-11 een feestelijke aftrap georganiseerd met taart, een oranje Klimaat-straatbordje en feestelijke aankleding.

De gemeente Aa en Hunze heeft zich aangemeld als Gouden Ster-gemeente. Deelnemende straten uit deze gemeenten krijgen 1.000 extra klimaatpunten!

Het Klimaatstraatfeest wordt georganiseerd door de HIER Klimaatcampagne, een initiatief van ruim 30 Nederlandse maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voor het Klimaatstraatfeest werkt de HIER Klimaatcampagne samen met Agentschap NL, Band op Spanning, Duurzame Buren, de Fietsersbond, het Klimaatverbond, Milieu Centraal en de Woonbond. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door maatschappelijk partner Essent en door Procter & Gamble, EasyBBQ en Elton.

Meer informatie
Doe mee met het Klimaatstraatfeest en meld u aan via de campagnewebiste. Hier vindt u alle deelnemende straten en meer informatie.