Vier Drentse groepen strijden voor energiebesparingsprijs

14 november 2011

Vier Drentse groepen strijden voor energiebesparingsprijs

Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, zijn vier enthousiaste groepen uit Drenthe gestart met het uitvoeren van hun energiebesparingsplan. Deze plannen zijn ingediend voor het groepssparen van het bespaarschaap, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Wanneer de groepen hun plan succesvol uitvoeren, ontvangen zij ieder een energiebesparingsprijs ter waarde van € 3.000,-, beschikbaar gesteld door Attero Wijster en de gemeente Midden-Drenthe.

Duurzaam Balinge, Duurzaam Nieuw Balinge, Hooghalen Duurzaam en het Markehuis in Grolloo gaan tot 1 april 2012 aan de slag met het uitvoeren van diverse gezamenlijke activiteiten. Met een energiecafé, collectieve inkoop van energieadviezen, een duurzaamheidsmarkt en een estafetteloop van 2.028 minuten onder het motto ‘spieren voor sparen’ betrekken zij de inwoners van Drenthe bij hun initiatief en het thema energiebesparing. De groepen zijn de komende tijd te volgen via www.bespaarschaap.nl , onder kuddes.

Bespaarschaap
Het groepssparen is een onderdeel van ‘het bespaarschaap’, de energiebesparingscampagne van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Doe mee, bespaar energie én spaar voor leuke gadgets en korting op energiebesparende producten!