

Zoeken
17 februari 2014
Ook dit jaar wordt de Nacht van de Nacht weer georganiseerd op de dag dat de wintertijd ingaat en de nacht dus het langst is. Dit jaar is dat op zaterdag 25 oktober 2014. Het belooft een bijzondere editie te worden, want dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 10e keer georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Noteer de datum dus vast in je agenda!
Set the date: 10e Nacht van de Nacht op 25 oktober 2014
Dit jaar organiseren de Natuur- en Milieufederaties voor de 10e keer de Nacht van de Nacht. In 10 jaar tijd is er veel bereikt. Gemeenten zijn slimmer gaan verlichten, bedrijven hebben de reclameverlichting gedoofd en natuur- en milieuorganisaties maken leden bewust van het belang van een donkere nacht. Tijdens deze jubileumeditie van de Nacht van de Nacht willen we al deze mooie initiatieven uitlichten en in het zonnetje zetten. Wilt u uw succes om Nederland een beetje donkerder te maken met ons en de rest van Nederland delen? Wij horen het graag! Stuur een e-mail met uw verhaal en contactgegevens naar communicatie@nmfdrenthe.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Prijsvraag
De uil is al 10 jaar hét symbool van de Nacht van de Nacht. Dit jaar zal de uil een centrale rol gaan spelen in de Nacht van de Nacht campagne. Helaas is onze uil tot op heden nog naamloos. Weet u een leuke naam voor onze uil? Laat het ons weten en maak kans op dit leuke vilten uilenkussen. De winnaar wordt uiterlijk 15 maart bekend gemaakt.
Doe mee: vul hier uw naamsuggestie in.
Meer Nacht nieuws
Verlichting langs snelwegen: niet aan of uit, maar slimmer
Het uitzetten van de verlichting langs snelwegen kost vooralsnog meer dan het oplevert. Rijkswaterstaat is tonnen kwijt aan het handmatig inschakelen van de verlichting bij wegwerkzaamheden en grote ongevallen. Uitschakeling van de verlichting leverde 600.000 euro op, maar het handmatig inschakelen van de verlichting kost minimaal 2 miljoen euro. Volgens Philips Indal is het echter geen kwestie van verlichting aan of uit, maar van slimmer verlichten. Lees verder. (Bron: Binnenlands Bestuur)
Het gaat goed met de vleermuis
Het aantal vleermuizen in Europa is tussen 1993 en 2011 met meer dan 40 procent toegenomen, na een jarenlange daling. Dat blijkt uit een rapport van de European Environment Agency, EEA. De onderzoekers keken naar alle vleermuissoorten in negen landen, waaronder Nederland. Ze telden en registreerden overwinterende vleermuizen op 6.000 verschillende plaatsen. Gemiddeld waren de populaties met 43 procent toegenomen. Vooral sinds 2003 gaat het steeds beter. Lees verder. (Bron: NOS)
Expositie Lichtpuntjes
Tijdens de expositie Lichtpuntjes presenteert de provincie Utrecht nachtfoto’s van André Kuipers. Tijdens zijn verblijf aan boord van ISS heeft André Kuipers foto’s gemaakt van de aarde bij nacht. Hierop is goed te zien waar veel lichtvervuiling is en waar het juist aardedonker is. Daarnaast zijn op de expositie foto’s te zien die illustreren hoe de provincie een bijdrage levert aan het verminderen van lichtvervuiling, zowel beleidsmatig als in projecten. De expositie Lichtpuntjes is tot en met 24 maart te bezichtigen in de publieke ruimte van het Utrechtse provinciehuis , van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.