Supporters van de Natuur en Milieufederatie Drenthe

16 april 2014

Supporters van de Natuur en Milieufederatie Drenthe

Op vrijdag 11 april organiseerde de Natuur en Milieufederatie Drenthe exclusief voor haar supporters een bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst maakten we kennis met elkaar, maar ook met het Groene Meisje Merel en de dichter Jannes Heidinga. Ook werd de Drentse Voetafdruk voor het eerst gepresenteerd. Het geheel werd voorzien van lokale Drentse lekkernijen van Lokaal & Lekker.

De Natuur en Milieufederatie Drenthe heeft sinds een jaar of twee de mogelijkheid om supporters te werven. Supporters steunen het werk van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Dit houdt in dat ze achter ons werk staan en op de hoogte willen blijven van wat we doen. We mogen supporters benaderen om deel te nemen aan activiteiten waarmee we natuur en milieu in Drenthe steunen.

Supporters krijgen ook wat terug natuurlijk. Ze ontvangen een persoonlijk bedankje na aanmelding en worden uitgenodigd voor interessante workshops, bijeenkomsten en excursies. Ook houden we vanaf 2014 een jaarlijkse supporters bijeenkomst. De bijeenkomst op 11 april was hiervan de eerste.

Terugblik op de bijeenkomst
De bijeenkomst was tevens het startmoment voor de Drentse Voetafdruk. Met de Drentse Voetafdruk kunnen deelnemers direct meten hoeveel impact hun levensstijl heeft op hun voetafdruk. Afgelopen weekend vulden al 500 Drenten de scan in. Onze gemiddelde Drentse Voetafdruk is nu 5,7 hectare.

De dichter Jannes Heidinga nam ons mee in zijn kritische en verwonderende kijk op de wereld. Met prachtige verhalende gedichten, o.a. één speciaal geschreven voor de supporters. Het Groene Meisje Merel inspireerde met tips en ideeën voor een groen en duurzaam leven en vertelde hoe één artikel over Tony Chocolonely uitgroeide tot een blog met 80.000 lezers.

Ben je al supporter?
Nieuwsgierig geworden of wil je er volgende keer bij zijn? Meld je aan als supporter.

 

Bekijk hier de foto’s van de bijeenkomst