NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Succesvol Foodevent Meppel smaakt naar meer

Succesvol Foodevent Meppel smaakt naar meer

Op 11 oktober vond in de tuinkassen van Terra Meppel het Foodevent plaats, speciaal gericht op jongeren. De Natuur en Milieufederatie Drenthe, de voedselmakelaars van Jong Leren eten van IVN/GGD, het Terra MBO en WesterZwam organiseerden samen dit event. Hiermee willen we jongeren enthousiast maken voor de nieuwe Foodopleiding die er komt in Meppel.

Deze opleiding wordt ingevuld vanuit de ‘Van grond tot mond’ gedachte, met duurzaam en gezond eten als belangrijkste pijlers. De middag was vooral bedoeld voor alle VMBO leerlingen (14-16 jaar), maar was voor iedereen toegankelijk. In totaal kwamen bijna 100 jongeren uit Meppel, Assen en Wolvega kennis maken en proeven van alles dat met gezond en duurzaam voedsel te maken heeft.

De nieuwe Foodopleiding (MBO, niveau 4) start in augustus 2018. Deze opleiding krijgt o.a. ook een eigen zwammenkwekerij op koffiedik als educatielab bij de school. Deze wordt opgezet en begeleidt door WesterZwam. WesterZwam is een onderneming uit Wapserveen, die oesterzwammen kweekt op koffiedik volgens de principes van de blue economy (circulair) en werken zo van afvalreductie aan lokale voedselproductie.

Het Foodevent gaf jongeren de kans om te proeven van verschillende onderdelen van duurzaam en gezond eten. Met diverse kookworkshops, workshops over hoe je zelf zwammen kweekt op koffiedik, hoe je oude granen kunt vermarkten, over fooddesign, duurzame lunches, groene varkens en het verkopen van producten in het schap.

Het Foodevent is onderdeel van de activiteiten die organiseren in de Dutch Agri Food Week (DAFW). De DAFW staat dit jaar in het teken van voedsel en gezondheid met de slogan good food, better world. Ook duurzaam voedsel is een belangrijk thema: hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst. De dag is mede mogelijk gemaakt door N.I.C.E en de Rabobank.

Meer weten?
Lees ook het artikel in het Dagblad van het Noorden ‘Drentse vmbo-ers op de trappers voor een smoothie’.

Bekijk het nieuws item van RTV Meppel.

Fotoverslag

Judith BoekelLinkedin profiel van Judith Boekel
Communicatieadviseur & Ontwikkelaar Voedzaam Drenthe
Telefoonnummer: 0592-311150
j.boekel@nmfdrenthe.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF