Startbijeenkomst Zon zoekt Drent in Hoogeveen

7 februari 2014

Startbijeenkomst Zon zoekt Drent in Hoogeveen

Op dinsdag 4 maart vindt de startbijeenkomst plaats van de campagne ‘Zon zoekt Drent’ in De Tamboer in Hoogeveen om 19.00 uur. De gemeente Hoogeveen, provincie Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe willen met deze campagne samen zorgen voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Tijdens de avond worden  de  zonnekaart van Hoogeveen en de zonnelening, een nieuwe lening van de provincie voor zonne-energie, geïntroduceerd. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen,  zonnecoaches en leveranciers.

Er zijn veel mensen met interesse in zonnepanelen. Ook zijn er middelen, regelingen en mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen te vergemakkelijken. De stap om daadwerkelijk tot aanschaf van panelen over te gaan, geeft echter vaak veel vragen en dillema’s. Daarom is de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de provincie en Drentse gemeenten gestart met de campagne ‘Zon zoekt Drent’. Onderdelen van de campagne zijn diverse bijeenkomsten waar de zonnekaart en de zonnelening worden toegelicht. Tijdens deze bijeenkomsten zijn ook ervaringsdeskundigen en zonnecoaches aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen verder  op weg te helpen. Daarnaast komt er een online forum op www.zonzoektdrent.nl (online vanaf 1 maart) en zal elk (gemeentelijk) loket voorlichtingsmateriaal beschikbaar hebben om inwoners te helpen.

De zonnelening
Drenthe wil voorop lopen in de overgang naar een duurzame energiehuishouding. Daarom heeft de provincie Drenthe een bedrag van 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld om het opwekken van zonne-energie te stimuleren. Dankzij de zonnelening kunnen particuliere woningbezitters tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken die gericht zijn op het opwekken van zonne-energie.  Deze regeling en de bijbehorende voorwaarden worden op 4 maart toegelicht.

De zonnekaart
Met de zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. De kaart is te vinden op  www.hoogeveen.zonnekaart.nl. Tijdens de bijeenkomst zal Mapgear een uitgebreide demonstratie geven van de zonnekaart.

Meer informatie
Iedereen is welkom op deze startbijeenkomst op 4 maart in De Tamboer vanaf 19.00 uur.

Entree is gratis.

Kijk voor meer informatie bij Zon zoekt Drent.