Sijmen Tenwolde en Rikus Wegman starten hun wereldreis als Internationaal Goede Doelen Ambassadeur

14 juni 2011

Sijmen Tenwolde en Rikus Wegman starten hun wereldreis als Internationaal Goede Doelen Ambassadeur

Amsterdam, 2 juni 2011 – Op 2 juni startten Rikus en Sijmen als Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs met hun wereldreis. Zij reizen een half jaar lang de wereld over om goededoelenprojecten te bezoeken die steun ontvangen van de Nationale Postcode Loterij en doen verslag van hun ervaringen.

Het tweetal start op Bonaire waar ze projecten bezoeken van het Wereld Natuur Fonds, DCNA en Stichting DOEN. De reis eindigt met gerichte microkrediet projecten van Het Nederlandse Rode Kruis in Djakarta en tussen de tussen de orang-oetangs in Borneo.

De reis van Bonaire naar Borneo voert de jongens langs Brazilië, Ghana, Zimbabwe, Tanzania, Zuid-Afrika, Bulgarije, Spanje, India, Thailand en Cambodja. Zo gaan zij langs bij projecten van o.a. Save the Children, de Leprastichting, Stichting Vluchteling, dance4life, ICCO, SOS Kinderdorpen, HIVOS, Stichting Ark, Greenpeace en Stichting AAP. Het tweetal zal tijdens de reis waar mogelijk assisteren bij de goededoelenprojecten en ter plekke verslag doen van hun ervaringen via www.internationaalambassadeur.nlFacebook en Twitter.

Zien waar het geld terecht komt
De Postcode Loterij maakt de reis van het duo van Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs mogelijk omdat zij wil laten zien wat er gebeurt met het geld dat de ruim 2,5 miljoen deelnemers bij elkaar brengen. Bij de Postcode Loterij gaat vijftig procent van ieder verkocht lot naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Dit jaar is er ruim 270 miljoen euro uitgekeerd aan meer dan 80 goede doelen.