Samen isoleren in Amelterhout

23 mei 2012

Samen isoleren in Amelterhout

Het buurtteam van Amelterhout (Assen) heeft de afgelopen maanden grote stappen gezet voor meer comfort en minder energieverbruik in hun buurt. Zij richten zich op het gezamenlijk isoleren van de woningen. Met 80 huishoudens verkennen zij de mogelijkheden. De Natuur en Milieufederatie Drenthe heeft in samenwerking met de gemeente Assen dit initiatief gestimuleerd en ondersteund.

Het buurtteam is eind vorig jaar gestart met enthousiasmeren van buurtbewoners voor het laten uitvoeren van een energiescan voor hun woning. Uit de scans blijkt dat met isolatie nog veel winst valt te behalen in de woningen in Amelterhout.

De informatieavonden die het buurtteam onlangs heeft georganiseerd, moeten mensen helpen bij het maken van een goede keuze. Zo hopen zij zoveel mogelijk mensen te motiveren om mee te doen. Want naast energie besparen en meer comfort, is het ook de uitdaging om met een grote groep een mooie korting te krijgen op uitvoering van de maatregelen.

Wijkaanpak
Het buurtteam is ontstaan vanuit een motivatie-enquête die de Natuur en Milieufederatie Drenthe in opdracht van de gemeente heeft uitgezet. Wij hebben samen met de gemeente het buurtteam ondersteund en gefaciliteerd waar nodig. Inmiddels zijn we ook in de gemeenten Meppel en Tynaarlo een soortgelijk wijktraject gestart om mensen te stimuleren samen aan de slag te gaan met energiebesparing.