Ruim 400 mensen lopen warm voor natuur

28 februari 2011

Ruim 400 mensen lopen warm voor natuur

Ruim 400 mensen liepen zondag 20 februari warm voor natuur in Drenthe. De natuur is het waard om in te blijven investeren! Dit is de boodschap van de Drentse natuur- en milieuorganisaties aan dit kabinet. Het kabinet  wil ingrijpend gaan bezuinigen op de budgetten voor natuurbeleid. Als de voorgestelde maatregelen doorgaan, zal dat betekenen dat de kwaliteit van veel natuurgebieden achteruit gaat.

Manifestatie Dwingelderveld
Ruim 100 mensen liepen vanaf een zestal locaties naar het Dwingelderveld. Hier verzamelden ruim 300 mensen zich bij het bezoekerscentrum. Ook op andere plaatsen in Drenthe liepen mensen warm voor natuur, waaronder in Assen Oost waar bijna 40 mensen samen kwamen.

Het was een goede bijeenkomst bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Wel was het flink koud. Gedeputeerde Rein Munniksma verzorgde de aftrap: “Wat mij verbindt, is toch vooral dat natuur ook zeker voor mensen is. Tegen redelijke bezuinigingen op natuur en landschap heb ik weinig in te brengen, maar meer dan 60% gaat me echt te ver.” Zijn gehele reactie is te lezen in het blog op warmlopenvoornatuur.nl/Dwingelderveld.

Nadat Munniksma de eerste score neerzette bij het warmloopspel, konden alle aanwezigen deelnemen aan deze en andere activiteiten. Waggel Jan vertelde over zijn liefde voor natuur, er werd popcorn gebakken, marshmallows geroosterd en Axel Wiewel droeg zijn natuurcolumns voor.

Nagenoeg alle politieke partijen waren aanwezig. Zij vroegen ieder op eigen wijze aandacht voor natuur. Zo speelde de SP muziek in het bezoekerscentrum en overhandigde Groen Links een bord aan de natuur- en milieuorganisaties met de tekst ‘Ons hart heb je’.

Teken voor natuur!
Al meer dan 1.000 mensen hebben hun handtekening geplaatst op de website en op de kingsize ansichtkaart. Deze bieden de natuur- en milieuorganisaties op 10 maart aan de Provinciale Staten aan met de oproep te blijven investeren in natuur. Ook de tientallen kleurplaten die we van kinderen hebben gekregen, voegen we hierbij.

Meer informatie

Contactpersoon
Judith Boekel (j.boekel@nmfdrenthe.nl)