Repair Café Assen repareert spullen op Festival Groen Drenthe

11 februari 2013

Repair Café Assen repareert spullen op Festival Groen Drenthe

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een cd-speler die niet meer open wil? Een gehavende speelgoedbeer? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Neem mee naar de Repair-tent in de Gouverneurstuin!

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

In de tent van het Repair Café Assen is gereedschap en materiaal aanwezig om allerlei mogelijke reparaties uit te voeren. Iedereen kan kapotte spullen meenemen, en daar samen met de aanwezige vaklui aan de slag gaan. Heeft u niets om te repareren, kunt u mogelijk wel helpen bij een reparatie van iemand anders, of ideeën opdoen met de boeken in de leeshoek.

Gebruikte materialen worden in rekening gebracht, en ook vragen wij voor geslaagde reparaties een bijdrage van € 5.

In Assen wordt het Repair Café georganiseerd door Wijkcentrum De Schakel in samenwerking met Nivon afdeling Groningen-Assen.

Op 22 maart is het Repair Café in de Gouverneurstuin in Assen van 12.00-17.00 uur in één van de daar aanwezige tenten.

http://repaircafe.nl/assen/