Proef Drenthe! op de Drentse Landschapsproeverij

31 augustus 2011

Proef Drenthe! op de Drentse Landschapsproeverij

Voor iedereen die zich met al zijn zintuigen wil onderdompelen in het Drentse landschap organiseren wij samen met Het Drentse Landschap en de provincie Drenthe op 11 september a.s. de Drentse Landschapsproeverij. Deze vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats op Vakantiepark Diana Heide in Amen.

Beleef het Drentse landschap maximaal met al uw zintuigen. Leer anders kijken naar het landschap tijdens excursies met landschaphistoricus Theo Spek en geograaf Erik Meijles. Ga mee met een muzikale reis door het landschap met de PeerGroup. Kook een typisch Drents gerecht met Gelco Groothuis. Voel de bodem onder uw voeten met uw handen tijdens een bodemworkshop. Gebruik uw zintuigen om het landschap te beleven tijdens een wandeling met een natuurgids. Ook kunt u een workshop ‘Fotografeer met uw zintuigen’ volgen. Neem hiervoor wel uw eigen fototoestel mee!

Heks van het Landschap
Ook aan kinderen is gedacht. De Heks van het Landschap is aanwezig met allerlei geheimzinnige potjes. Ze laat kinderen leuke en spannende dingen doen, waarbij proeven, ruiken, voelen, kijken en horen aanbod komen. Een kikker speelt ook een voorname rol en een prins… Wie alle proeven doorstaat, ontvangt een leuke prijs.

Streekmarkt
Verder valt er van alles te proeven op de markt met Drentse streekproducten.
Gratis
Gedurende de dag worden de activiteiten en workshops verschillende keren aangeboden. Deelname is gratis en opgave vooraf is niet nodig.

Meer informatie

Kijk ook op de website van Vakantiepark Diana Heide.

Contactpersoon
Judith van den Berg (j.vd.berg@nmfdrenthe.nl).