Proef Drenthe op 11 september in Amen!

2 september 2011

Proef Drenthe op 11 september in Amen!

Op zondag 11 september organiseren de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Het Drentse Landschap de Drentse Landschapsproeverij. Iedereen kan zich die dag met al zijn zintuigen laten onderdompelen in het landschap van Drenthe. De Drentse Landschapsproeverij vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats op Vakantiepark Diana Heide in Amen.

Tijdens de dag worden bezoekers uitgedaagd om eens met andere ogen naar het landschap te kijken. Zo kan men op stap met landschapshistoricus Theo Spek. Ook kan het landschap met de andere zintuigen (ruiken, horen, voelen en proeven) maximaal worden beleefd; bijvoorbeeld door met de PeerGroup een muzikale reis door het landschap maken, of via een kookworkshop met de Drentse kok Gelco Groote. Er kan een workshop ‘Fotografeer met uw zintuigen’ worden gevolgd.

Verder valt er van alles te proeven op de markt met Drentse streekproducten. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen meedoen aan een zintuigentest. Wie alle proeven doorstaat, ontvangt een leuke prijs.

De Drentse Landschapsproeverij is van 11.00 tot 16.00 uur op het terrein van Vakantiepark Diana Heide, Amen. Gedurende de dag worden de activiteiten en workshops verschillende keren aangeboden. Deelname is gratis. Het volledige programma is te vinden op www.nmfdrenthe.nl/landschapsverhalen.

De Drentse Landschapsproeverij is een onderdeel van het project Landschapsverhalen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze. Met dit project leggen we de verhalen in het Drentse landschap bloot en maken we ze op een nieuwe en uitnodigende wijze toegankelijk en leesbaar voor het brede publiek.