Presentaties Beeldschone water routes Drenthe

30 oktober 2012

Presentaties Beeldschone water routes Drenthe

Leerlingen van vier Drentse scholen hebben de afgelopen maanden onderzocht hoe Beeldschoon het Drentse water is. Hun verhaal hebben ze vertaald in vier Beeldschone routes, die iedereen straks kan beleven via de app. van AnnoDrenthe.nu.

In september gingen de leerlingen van het Nassau College in Assen en Gieten, basisschool de Rehoboth uit Gees en het Roelof van Echten College uit Hoogeveen het water in om te meten hoe het gesteld is met de waterkwaliteit in Drenthe. Zij deden dit op een wel heel bijzondere manier, namelijk door niet alleen foto’s te maken van boven water, maar ook van onder water!  Hun ontdekkingstocht is terug te vinden op www.beeldschoonwater.nl/routes.

In 2007 ging Willem Kolvoort het Drentse water in om foto’s te maken van de Drentse beken. Dit in opdracht van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap om te laten zien hoe het gesteld was met de waterkwaliteit in Drenthe. Nu, vijf jaar later, zijn vier schoolklassen het water ingegaan om een tussenstand op te maken. De provincie Drenthe, het IVN-Consulentschap Drenthe en de vier Drentse waterschappen zijn hier nauw bij betrokken.

De leerlingen hebben voor vier Drentse beken (onder) water opnames gemaakt: in het Oude Diep, het Oostervoortsche Diep, de Geeserstroom en in de Hunze bij Torenveen. Deze foto’s en filmpjes hebben zij verwerkt in een viertal routes die zij de komende weken op verschillende locaties gaan presenteren.

Kijk ook op www.beeldschoonwater.nl/routes