Organiseer ook een duistere activiteit op 27 oktober!

16 juli 2018

Organiseer ook een duistere activiteit op 27 oktober!

Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit! Door heel Nederland werden er maar liefst 500 evenementen georganiseerd in het duister waar meer dan 45.000 mensen van hebben kunnen genieten. Meer dan 400 organisaties werkten mee aan de Nacht van de Nacht, sterrenclubs, wandelverenigingen, de Forten, natuurgebieden, boswachters, restaurants, natuurfotografen. Ook 300 gemeenten en bedrijven doofden reclameverlichting en aanlichting van gebouwen tijdens de Nacht van de Nacht.

Doet uw organisatie dit jaar ook mee? In de Nacht van zaterdag 27 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties, voor de 14e keer de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht worden door het hele land weer honderden nachtelijke activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook doven veel gemeenten, bedrijven, monumenten en forten aanlichting van gebouwen en bruggen en laten bekende landmarks de lampen uit.

Meld uw activiteit nu alvast hier aan op de website. We nemen geregeld de lijst met activiteiten mee in de verdere communicatie rondom de Nacht van de Nacht. Vincent Bijlo, Andre Kuipers, Marga Hoek, Anita Witzier, Maurits Groen en Govert Schilling zijn enkele van de ambassadeurs van de Nacht van de Nacht. Een nieuwe ambassadeur dit jaar is, de in Drenthe woonachtige, oud-schaatser en NOS commentator Herbert Dijkstra.

Waar is het nog donker?
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er een fietser of auto langs komt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energiebesparing op verlichting.

Doe dit jaar mee
We hopen dat er dit jaar nog meer activiteiten worden georganiseerd ! Dat kan alleen met jullie hulp! U doet toch ook mee? Meld uw activiteit nu alvast hier aan. Of stuur een mail naar s.vellinga@nmfdrenthe.nl.

Meer informatie?
Op onze website www.nachtvandenacht.nl vindt u meer achtergrondinformatie, de evenementen op een rij en een pagina waar gemeenten en bedrijven zich kunnen aanmelden.