Informatiebijeenkomst voor lokale energie groepen

26 mei 2014

Informatiebijeenkomst voor lokale energie groepen

‘Met elkaar verdienen we meer’

Speciaal voor de lokale energiegroepen en de milieuambtenaren in Drenthe organiseren het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe, De Drentse KEI en coöperatie De Windvogel een bijeenkomst over energie en verdienmogelijkheden: ‘Met elkaar verdienen we meer.’

Op donderdag 19 juni aanstaande worden er met jullie twee bijzondere, Drentse verdien- mogelijkheden besproken.

Noordelijk, Lokaal en Duurzaam: NLD
Deel 1 van de bijeenkomst gaat over samen verdienen met NLD Energie. Het Coöperatieve Noordelijke energiebedrijf NLD heeft haar leveringsvergunning verkregen. Voor lokale groepen betekent dit dat er een interessante manier ontstaat om aan middelen voor de realisatie van projecten te komen.

Participeren in wind
Deel 2 van de bijeenkomst gaat over de mogelijkheden die participatie in windparken aan lokale groepen kan bieden. De bijeenkomst geeft een beeld van de mogelijkheden en de voordelen van participatie in windenergie door burgers. Wat kan windparticipatie bijdragen aan lokale economische ontwikkeling, duurzame ontwikkeling, nieuw noaberschap, natuurontwikkeling en mobiliteit? We laten dit zien aan de hand van praktijkvoorbeelden van De Windvogel.

Wanneer: 19 juni 2014, van 15:30 tot 20:00 uur (inclusief soep en broodjes)
Waar: Het Drents Archief, Brink 4 in Assen

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Natuur en Milieufederatie Drenthe, De Drentse KEI en De Windvogel en is bedoeld voor lokale energiegroepen en voor de energieambtenaren in Drenthe.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk (vanwege de catering) en kan door een mail te sturen naar: servicepunt@nmfdrenthe.nl. Vergeet dan niet te vermelden vanuit welk initiatief of welke gemeente u komt en met hoeveel personen. We hebben ruimte voor maximaal 60 mensen.