Op naar 500 deelnemers voor de Voetafdruk van Tynaarlo

15 mei 2017

Op naar 500 deelnemers voor de Voetafdruk van Tynaarlo

Op 25 mei 2016 is de gemeente Tynaarlo gestart met de actie Voetafdruk Tynaarlo. Zoveel mogelijk deelnemers werven voor de Voetafdruktest was het doel. De resultaten van de test wil de gemeente gebruiken als input voor haar Duurzaamheidsvisie 2015-2025 ‘Het Dorp van de Toekomst’. Het einde van de actie is nu bijna in zicht. Op 1 juni sluit de test. De teller staat nu op 350. Op naar de 500 deelnemers voor 1 juni. Vult u de test ook nog even in?

 Vul de test in op www.drentsevoetafdruk.nl.

De gemeente Tynaarlo wil met haar visie ‘Het Dorp van de Toekomst’ meer aandacht voor het thema duurzaamheid. De droom voor 2030 is 18 krachtige en zelfvoorzienende dorpen in Tynaarlo. Iedere inwoner van de gemeente Tynaarlo kan hieraan bijdragen. Hoe? Bijvoorbeeld door de ecologische voetafdruk te meten. Hierdoor krijgt u inzicht in de hoeveelheid land (mondiale hectares) die u jaarlijks gebruikt voor uw eigen consumptie/leefstijl. De Voetafdruktest is ontwikkeld door de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Kom ook naar de quizavond over de Voetafdruk

Na 1 juni worden de resultaten verzameld en geanalyseerd. Het rapport en de aanbevelingen worden vervolgens op woensdagavond 5 juli gepresenteerd in het Hof van Zuidlaren (Groningerweg 10). De presentatie zal gepaard gaan met een ludieke quizavond over de voetafdruk. Vrijwilligers van de Voetspot.nl nemen u mee in een avondvullend programma over de ecologische voetafdruk. Want hoeveel impact heeft nou dat ene kopje koffie en zijn vleesvervangers nu echt beter dan vlees? Wat kan je nog meer doen, behalve zonnepanelen op je dak leggen? Hoeveel afval produceer je in een jaar en vooral: kan dat ook anders? Door middel van een leuke Voetspotquiz gaan we uw kennis over de ecologische voetafdruk testen.

Praktisch

Datum: 5 juli 2017
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Adres: Groningerweg 10 Zuidlaren

Wat is de ecologische voetafdruk?

De aarde produceert alles wat we nodig hebben om in onze voedsel-, energie- en andere levensbehoeften te voorzien. Voor de productie en afvalverwerking hiervan is ruimte nodig. De Drentsevoetafdruk geeft inzicht in de hoeveelheid land (mondiale hectares) die jaarlijks nodig is voor onze consumptie. De grootte van je voetafdruk hangt dus af van je levensstijl. Per inwoner op aarde hebben we 1,8 hectare grond beschikbaar. Dit is gelijk aan ongeveer 4 voetbalvelden. We gebruiken er in Nederland gemiddeld wel 12.

Op www.drentsevoetafdruk.nl kan je een serie vragen beantwoorden die je leiden naar je persoonlijke score en deze vergelijken met de gemiddelde Nederlander.