Brune bonen burgers gezocht

15 februari 2016

Brune bonen burgers gezocht

2016 is uitgeroepen tot het Jaar van de Boon. De Food & Agricultural Organization (FAO) van de Verenigde Naties wil hiermee een jaar vol wereldwijde initiatieven opzetten voor de erkenning van al het goede van de boon als voedingsmiddel. De Natuur en Milieufederatie Drenthe juicht dit initiatief toe en zet graag samen met de Nationale Bonen Comités uit 32 landen bonen op de kaart.

Op 23 maart starten wij met het Drentse Bonenjaar. In het Duurzaamheidscentrum in Assen gaan we genieten van al het goede dat de boon biedt. Een avond gevuld met interessante verhalen, een quiz en bonenlekkers. Wij gaan voor meer bonen! Ben u benieuwd naar wat de boon u kan bieden? Meldt u dan aan als brune bonen burger en laat u verrassen op 23 maart vanaf 19.30 uur.

Tijdens deze avond zullen ook de bloggers van de Voetspot aanwezig zijn om hun verhalen te vertellen. Hoe verkleinen zij hun voetafdruk door anders met hun eten om te gaan? Welke rol heeft de boon in hun leven? Hebben ze nog verrassende recepten? Op de gezamenlijke Facebook pagina delen we gedurende dit jaar verschillende smakelijke bonenrecepten. Kunt u niet wachten tot 23 maart? Like dan alvast deze pagina: www.facebook.nl/voetspot.

Waarom bonen?
Bonen – of beter gezegd peulvruchten – hebben rijke voedingswaarden en duurzame eigenschappen. Ook zijn bonen essentieel als onderdeel van een duurzame voedselproductie voor de toekomst. De ecologische voetafdruk van bonen is laag. Verder stellen bonen weinig eisen aan de grondsoort: ze kunnen groeien op droge en schrale bodemsoorten. Ze kunnen stikstof uit de lucht binden, waarmee ze zichzelf als het ware kunnen ‘bemesten’. Hierdoor kan het dat de opbrengst per oogst elke keer groter wordt. Bovendien komt een groot deel van onze bonen van eigen bodem en dus van dichtbij.

Kortom: Op het jaar van de Boon!

Doet u mee? Meld u nu aan als brune bonen burger en we zien u graag op 23 maart aanstaande in het Duurzaamheidscentrum in Assen vanaf 19.30 uur. Let op! Aanmelden is verplicht en kan via info@nmfdrenthe.nl.