Ontdek de nieuwe eetcultuur op Festival Groen Drenthe

11 februari 2013

Ontdek de nieuwe eetcultuur op Festival Groen Drenthe

Tijdens Festival Groen Drenthe ook aandacht voor de nieuwe eetcultuur. Lisette Kreischer neemt ons mee in de wereld van  The Dutch Weedburger. Geen vlees, geen vis, maar 100% plantaardig.

The Dutch Weed Burger is uitgegroeid tot een campagne die duidelijk wil maken dat de overstap naar de plantaardige keuken niet betekent dat we ‘iets’ gaan verliezen, maar dat we een nieuwe eetcultuur kunnen gaan ontdekken. The Dutch Weedburger vertelt het verhaal van mogelijkheden in een tijd van crises, met een super smakelijke hamburger als icoon! 

Wetenschappers van de universiteit van Wageningen hebben zeewier en algen ontdekt als nieuwe superfoods die de toekomstige voedselschaarste te lijf kunnen gaan. Voor de productie ervan is namelijk geen zoet water en geen extra landbouwgrond nodig, want het groeit waanzinnig snel en in zee! Door dure, intensieve en vervuilende productie van dierlijke eiwitbronnen te vervangen door plantaardige bronnen als zeewier kunnen we op deze manier een grote bijdrage leveren aan de oplossingen, waar de wereldwijde problemen in dit tijdsgewricht, om smeken!

Tijdens Festival Groen Drenthe geeft Lisette Kreischer een presentatie over een nieuwe duurzame dimensie die bereikt kan worden via de smaakpapillen met The Dutch Weedburger als voorbeeld .Na de lezing is er uiteraard een kleine proeverij van deze smakelijke burger. Deze burger is klaar om de wereld te voeden en te ondersteunen. Taste the change!

Meer weten?
Bekijk de website van The Dutch Weedburger.